We Own the Night (2007)

 

Vakar Lietuvos kino teatruose įvyko filmo –We Own The Night/Mes valdome naktį, premjera. Buvau girdėjęs gerų atsiliepimų apie šį filmą, taigi nusprendžiau nueit ir pažiūrėti jo. Mano nuomonę sužinosite šioje recenzijoje.

New York’e, Brukline, Bobis (Joaquin Phoenix) vadovauja populiariausiam rajono klubui, kuris priklauso rusams. Klubas klęsti, Bobis turi mylimą merginą (Eva Mendes), pinigų, smagiai leidžia laiką ir planuoja atidaryti naują klubą Manhetene. Viskas atrodo einasi šauniai, tik yra vienas – bet. Niekas nežino, kad Bobio tėvas (Robert Duvall) ir brolis (Mark Wahlberg) ištikrųjų yra, aukštas pareigas užimatys policinikai. Jie pasiūlo Bobiui bendradarbiauti, nes tik jis gali išgauti reikiamą informaciją iš jo klube besilankančių Rusijos mafijos – narkotikų baronų. Nuo tada ir pasikeičia visas Bobio gyvenimas. Jam tenka rinktis tarp nusikalstamo gyvenimo ir jo šeimos.

Siužetas: Nors siužetas turi šiokių tokių intrigų ir yra gan įdomus, tačiau jis man pasirodė labai nuspėjamas ir nuvalkiotas. Ištikrųjų, dar neįpusėjus filmui galėjau pasakyti kaip jis gali pasibaigti. Pats filmas ir jo veikėjai atrodė jau kažkur matyti. Panašu, kad tai tik senesnių tokio tipo filmų iškarpų surinkimas, sujungimas ir geresnis pastatymas.

Meninis Apipavidalinimas:Operatoriaus darbas tikrai neblogas, labai gerai jaučiama to laikmečio atmosfera. Filme yra nemažai įtemptų ir dramatiškų scenų. Labai gerai išryškinamos svarbios detalės ir šiaip manau būtent čia ir yra vienas filmo kozirių, We Own the Night žiūrisai įdomiai ir maloniai, nors vėliau darosi kiek nobuodus. Garso takelis yra puikus, žiūrėdami filmą išgirsime gerai žinomas to laikmečio dainas.

Vaidyba: Vaidyba yra gan stipri, filme vaidina gerai žinomi aktoriai ir visi puikiai atlieka savo vaidmenį. Rusai atorodo įtikinamai, puikiai jaučiams rusiškas akcentas, o narkotikų barono, Alex Veadov personažo vaidyba man pasirodė geriausia.

Išvados: Viską apibendrinus filmas yra gan stiprus savo vaidybos ir kinematografijos prasme. Vien dėl to jis ir yra vertas pažiūrėti, bet viskas labai kenčia dėl labai silpno ir nuvalkioto siužeto. We Own the Night, tai tik vidutinis filmas, kurį po savaitės ar kitos užmiršite. Jei mėgstate trilerius apie narkomafiją arba neturite ką geresnio pažiūrėti. Pamatyti – We Own the Night tikrai nebus prastas pasirinkimas.

Mano Įvertinimas –6.3 

Kita Info: 

Režisavo:  James Gray

Prodiusavo: Marc Butan, Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Nick Wechsler

Operatorius:Joaquín Baca-Asay

Scenarijaus Autoriai: James Gray

Vaidino:  Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Eva Mendes, Robert Duvall

Platintojas: 2929 Productions

Premjera: Spalio 12, 2007

Trukmė: 117 min

Biudžetas: $20milijonų

 Traileris:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ycByIa-GHrs[/youtube]

Comments are closed.