Into the Wild (2007)

Ar kada svajojote nuo visko atitrūkti? Ar kada norėjo pabėgti nuo savęs ir savo gyvenimo? Into the Wild/Atgal į gamtą jums leis tai išbandyti. Leiskitės į nuosatabiausią gyvenimo nuotykį…

Christopher McCandless (Emile Hirsch) atrodo yra tipiškas jaunuolis, sėkmingai baigęs koledžą ruošiasi stoti į Harwardo Universitetą, kur tęstų savo mokslus. Tėvai didžiuojasi savo sūnumi ir ruošiasi jam padovanoti naują mašiną, tačiau Kristoferis ištirųjų nėra toks kaip gali atrodyti iš šono. Giliai viduje jo – gyvena laukinė siela. Kristoferiui ne taip kaip kitiem jaunuoliam: nerūpi nei mašinos, nei pinigai – nei jokios kitos materialinės vertybės. Vienintelis troškimas jo gyvenime, tiesiog mėgautis gamta ir tyru jos grožiu. Dėl to vieną dieną, Kristoferis niekam nieko nepranešęs, visus pinigus skirtus mokslui Harwarde, atiduoda labdarai, o pats susikrauna daiktus ir išvyksta pėškom ieškoti laimės į Aliaską. Savo kelionėje Kristoferis sutinka daug labai skirtingų asmenybių, kurioms jis vienaip ar kitaip stengiasi padėti. Visas filmas, tai tikrai nepakartojamas nuotykis.

Siužetas: Nepakartojamai gražus ir įdomus nuotykis. Nors siužetas neturi labai didelės intrigos ir nėra greitas ar įtemptas, jį yra tiesiog malonu žiūrėti. Čia nereikia galvoti ar sėdėti įsitempusiam, tai filmas kai tiesiog atsipalaiduoji ir grožiesi. Istorija yra paremta tikrais faktais, bet perteikta nuostabiai ir tikrai visus priversianti susimąstyti apie savo gyvenimą ir kaip mes jį gyvenam.

Meninis Apipavidalinimas: Niekaip nesuprantu. Kaip šis filmas galėjo būti nenominuotas geriausio operatoriaus darbo kategorijoje ir kaip jis negavo nė vieno Oskaro. Into the Wild buvo nuominuotas tik dviem Oskarais, tačiau manau tokiam nuostabiam filmui, tai tikrai yra permažai. Filmo kinematografija yra nuostabi, tai turbūt vienas gražiausių filmų kokius esu matęs. Filme daug skirtingo klimato, skirtingo regiono vietovių, tačiau jos visos atrodo nuostabiai ir nepakartojamai. Garso takelis užburiantis – jame skamba lėta, bet labai lyriška Eddie Vedder muzika, kuri pasakiškai dera šiam filmui. Into the Wild montažas taip pat aukščiausio lygio šioje kategorijoje jis ir buvo nominuotas Oskarui.

Vaidyba: Vėlgi aukščiausias lygis, manau Emile Hirsch buvo vertas Bent nuominacijos už pagrindinę rolę. Hal Holbrook nors ir atlikęs trumpą, bet nuostabų vaidmenį buvo nominuotas kaip geriausias antro plano aktorius, bet deja su Javier Bardem nelabai ir buvo šansų pasivaržyti. Filme sutinkama nemažai žinomų aktorių,nors jų rolės ir mažos, tačiau jų vaidyba yra nuostabi, jausminga ir tikra.

Išvados: Nebėra ką ir pridurti, vienas geriausių mano matytų filmų ir manau geriausias metų filmas. Ištikrųjų Into the Wild turi visko ko reiktų mano tobulam filmui. Jame yra Fight Club tiesos ir gilmuo, The Beach ir Forrest Gump grožio ir tyrumo, ir Requiem for Dream sukrečiančios realybės. Bet visdėlto jis nėra tobulas, šiam šedevrui trūksta: galbūt kažkokios didesnės intrigos ar gilesnės atmosferos kaip, kad turėjo Fight Club. Nors filmas yra ilgas net 140 min, tačiau jį žiūrėti vienas malonumas ir kiekvienam kino megėjui šį filmą pamatyti yra privaloma. :)

Mano Įvertinimas – 9.0

Kita Info: 

Režisavo:  Sean Penn

Prodiusavo: Sean Penn, Art Linson

Operatorius: Eric Gautier

Scenarijaus Autoriai: Jon Krakauer (Knyga), Sean Penn (Scenarijaus autorius)

Vaidino:  Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt, Jena Malone, Catherine Keener, Vince Vaughn, Hal Holbrook, Kristen Stewart

Platintojas:  Paramount Vantage

Premjera: Rugsėjo 21, 2007

Trukmė: 140 min

Biudžetas:  $15 million

 Traileris:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eRm4w3iJzzY[/youtube]

Comments are closed.