Dead Island – Mirtis tropikuose

 

  Lenkų kompanija Techland išleidusi visai neblogą ir originalų žaidimą Call of Juarez. Ruošiasi pradžiuginti žaidėjus dar vienu savo projektu Dead Island. Šis Siaubo/Survival žaidimas žada nukelti mus į gražią tropikų salą kurioje liesis daug kraujo…

Žaidime jūs būsite žmogus išgyvenęs lėktuvo katastrofą. Lėktuvas nukrito kurortinėse tropikų salose, tačiau iškart pastebėsite, kad šios salos nelabai primena kurortą. Žaidimo metu jums reiks atskleistis kraupias salos paslaptis, išgyventi ir pasprukti iš salos. Kūrėjai žada sukurti tikrai intriguojantį sužetą, bet dėja norint tai padaryti jiems teko atsisakyti multiplayer režimo.


Techland žada, kad Dead Island nebus tik buka zombių šaudyklė. Žaidime atsidursime didelėje tropikų saloje, kur turėsime visišką laisvę ją tyrinėti. Žaidimo siužetas yra nelinijinis, mūsų pasirinkimai lems tolimesnę žaidimo eigą. Pavyzdžiui jūsų žmona užsikrečia virusu ir jūs galėsite rinktis ar ieškoti žmonių galinčių išgydyti ją,ar tiesiog atsirkatyti našta ir nušauti ją. Tokių pasirinkimų žaidime bus apstu. Dead Island neturėtų būti priskiriamas prie FPS žanro, nors vaizdas ir matomas pirmu asmeniu. Žaidime duagiau teks kautis artimoje kovoje naudojant aplinkinius objektus, visai kaip Condemned, nes ginklų rasti bus tikrai sunku. Kūrėjai žada, kad kiekvienas daiktas kuris galėtų būti panaudotas gynybai ir bus jai naudojamas. Taip pat šiame Techland kūrinyje yra įismaišę RPG elementų: kovos įgųdžių tobulinimas, kvestų vykdymas. Patys kūrėjai prisipažino, kad pats sunkiausias uždavinys jiem buvo sukurti įtikinamą DI (dirbtinis intelektas), nes zombiai turi kelti baimę, bet tuo pačiu būti ir kvailos nemąstančios butybės.

  

Dead Island buvo paskelbtas dar 2004m ir kuriamas ant Call of Juarez varikliuko Chrome 2. Vsidėlto žaidimas buvo atidėtas ir perkurtas su naujuoju įspūdingu Chrome Engine 4. Šis varikliukas turi visus aukšto lygio grafinio variklio bruožus: dynamic lighting, shadows, volumetric gases ir DX10 palaikymą. Kas svarbiausia, kad kūrėjai žada įspūdingus kiekius zombių ekrane ir tai nesukels papildomo lago. Pačios aplinkos žaidime yra nuostabiai gražios, detalios ir labai interaktyvios. Taip pat kūrėjai į savo varikliuką įdiegė įspūdingą veido bei kūno deformacijos sistemą. Talžant gyvuosius numirėlius galėsite mėgautis: krentančiomis galūnėmis, numuštais žandikauliais ar net nukirstom galvom.

Trumpas šios technologijos pristomasis filmukas:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n-YaAbcThE8&eurl[/youtube]

Dead Island siekiai yra tikrai dideli, bet ar Techland pavyks viską įgyvendinti? Pamatysime dar šiais metais. Žaidimas pasirodys x360 ir PC platformose.

Comments are closed.