„HOUSE OF THE DEAD 3“apžvalga

 ARKADINIAI LAVONŲ NAMAI

Žaidimo apžvalgą pradėjau net neįsijungęs žaidimo, mat labai knietėjo ką nors pabraukyt ar priterliot. Žinojau, kad žaidimas yra gan netradicinis valdymo ir geimplėjaus prasme, tikėjausi geros istorijos ir smagaus pažaidimo zombių pilname pasaulyje, gaila… virtualiame.

 

 

 

DRAMA

Legenda byloja, kad 1998 metų gruodžio 18 dieną įvyko baisi tragedija, t.y. pasaulyje atgijo vienas pikčiausių visų laikų priešų – Curien. Tai mutavęs, labai blogas padaras (pagrindinis žaidimo bosas), dėl kurio kaltės ar blogio ir vargsta visa žaidimo civilizacija. Viskas prasideda tada, kai į slaptą laboratoriją atvyko Curien parankiniai, dar kitaip vadinami zombiais. Jų buvo daug, jie išžudė beveik visus laboratorijos darbuotojus… beveik. Likę du gyvi – Tomas Roganas ir Danas Tayloras lieka kovoti dėl išlikimo žemėj, pasiima savo ginklus ir žudo prakeiktuosius velnio išperas. Deja, jiems nepavyksta, ir situacijos kontroliuoti imasi nebloga porelė – Tomo Rogano (kaip buvo galima suprasti) sesuo Lisa Rogan ir jos partneris ponas G, kurį Lisai teks daugiau gelbėti, nei pačiai save. Kelionėmis po visokias laboratorijas jiems teks žudyti gaujas zombių. Jie lys iš kiekvieno kampo, pakampės, kiekvienos šachtos, grindų ar lifto atbrailos… jų bus daug, o jums teks juos visus nugalabyti.

 

GAMEPLAY

Kaip jau sakiau pradžioje, žaidimas turi labai nestandartinį geimplėjų, kurio pagalba sukuriama labai įdomi kovos mechanika. Tik jau labai paprasta: tereikia judinti ginklo taikinį ir šaudyti priešus, visą kitą (vaikščiojimus) atliks DI (dirbtinis intelektas). Kaip jau supratote, žaidimas yra skirtas pilnai arkadoms, ten yra padaryti du butaforiniai šautuvai, ir galimi du žaidėjai, be to, ir įdomumas žymiai didesnis garantuotas.

 

KILL MY BOSS

Šioje arkadinėje siaubo/nakvynės namų išgyvenimo karštligėje apstu nepaliaujamų, didelių priešų bosų. Jie galingi. Jie greitai juda ir jie velniškai greitai ir žiauriai nori mums įkąsti. Prieš kiekvieną kovą su bosu matysime indikatorių su jo silpniausiomis vietomis (dažniausiai tai bus galva ar kokia tai galūnė). Kovos su bosais  būna ilgos, tačiau tikrai nenuobodžios. Vienintelė išimtis – didelis, su kauline kuoka, pirmasis žaidimo bosas, suteikiantis maksimalų adrenalino pojūtį žaidime.

 

STILIUS IR ERDVĖ

Žaidimo stilistika tikrai nepaprasta, labai įdomi ir kupina Japonijoje būdingų išdaigų, nes žaidimo kūrėjai kompanija „SEGA“ laiko jį pačiu sėkmingiausiu žaidimu skirtu arkadoms, man irgi taip atrodo, tačiau jis labai neapgalvotai perkeltas į PC. Nėra išsisaugojimo funkcijos, dėl kurios nebuvimo kenčia visi. Jei miršti jau prie paskutinio lygio, nesvarbu kiek tu perėjai, tau vis tiek teks pereiti viską iš naujo. Nepaisant tokios klaidos, visa kita yra kaip tik tokio lygio žaidimams.

 

DRAMA 2

Prieš kiekvieną lygį (chapterį) matysime trumpus, kinematografinio (senoviško filmo) stiliaus video intarpus, kuriuose Lisos tėvas kalbasi su savo merdėjančia paciente. Visa tai dar labiau įtraukė. Tiesiog džiugu žiūrėti, kai kūrėjai iš eilinės arkados padarė tikrai galingą žaidimą siužeto atžvilgiu. Susidūrus su daktaru Curien (piktojo Curien kūrėju), kuris teigia, kad piktasis Curien yra jo vienintelis tėvas, tačiau suvokus aplinkybes daktaras pats puola į kovą prieš savo kūrinį (turbūt blogiausią kurinį).

 

PABAIGAI

Tai jau trečias žaidimas, trečias zombių puolimas… Pagal „House of the Dead“ yra sukurti du filmai. Neslėpsiu, abu velniškai nevykę, nes kurti kvailų režisierių, o juose vaidina, turbūt pirmą kartą kameras matantys „aktoriai“. Gaila… Iš tiesų, tai galėjo būti geri filmai su geru siužetu, kaip ir pats žaidimas. Žinoma, jei tai būtų koks FPS stiliaus (ne arkadinis) žaidimas, siužetas būtų nuobodus, tačiau čia juk KLASIKA! Čia juk HOUSE OF THE DEAD!!!

SEGA“ paruošė ketvirtąją frančizės dalį, kurią (kaip ir trečiąją) Vilniaus Akropolio arkadose už du litus galima pažaisti (su „tikrais“ šautuvais).

 

Žanras: Arkada/FPS
Kūrėjas: Wow Entertainment
Leidėjas: SEGA
Data: 
2002
Reikalavimai: 
PIII 1000, 128MB RAM, 700MB HDD, 64MB video card
GameSpot

Trumpas kinematografinis žaidimo teaseris:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YD4WsaQsdR8[/youtube]

Comments are closed.