No Country for Old Men (2007)

  

 Taigi vakar, Penktadienio vakarą, pagaliau prisiruošiau nueiti į kiną ,pažiūrėti, kaip sakant metų filmo – No Country for Old Men/Šioje Šalyje Nėra vietos Senukams. Štai ir mano nuomonė apie šį brolių Coen‘ų darbą.

Filmas prasideda labai staigiai ir nuo pat pradžių iįtraukia į savo intrigą. Pats siužetas sukasi aplink Tris pagrindinius veikėjus: patyrųsį policininką Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones), bejausmį samdomą žudiką Anton Chigurh (Javier Bardem) ir karo veteraną Llewelyn Moss (Josh Brolin). Viskas prasideda, kai Llewelyn‘as, išvykęs pamedžioti, atranda nepavykusio narkotikų sandėrio susišaudymo vietą. Geriau apieškojęs viską aplink, jis atranda narkotikų preikeivių lagaminėlį, su milijonu dolerių viduje. Atrodytų svajonės išsipildymas, tačiau taip tikrai nėra. Pinigai jam atneša tik didelę nelaimę – jis įsipina į žudiko ir meksikiečių mafijos pinkles. Vienintelis žmogus kuris dar gali Llewelyn’ui padėti, tai – policininkas Ed Tom Bell. Nuo čia ir prasideda įtampos kupinas nuotykis, laukiniuose vakaruose. :)  Kaip viskas klostysis toliau, tikrai nenoriu išduoti ir siūlai pamatyti patiems.
  No Country for Old Men yra nuostabus kinomatografijos pavyzdys. Veiksmas vyksta Amerikos dykumose, šalia Meksikos pasienio. Filme tikrai išvysite nuostabių akiai peizažų, o veiksmo scenos tiesiog prilipdo jus prie sėdynės ir prilipdo akis prie ekranų. Visi aktoriai vaidino puikiai ir įtikinamai. Labai gerai jaučiamas tos vietos gyventojų akcentas, o Javier Bardem nebereikalo gavo Oskarą, jo personažas ištiesų užgniaužė kvapą ir kėlė baimę.
Pats filmas yra sukurtas pagal knygą ir tai yra puikiai jaučiama. Filme daug įdomių dialogų ir gilių filosofinių minčių. Knygos gerbėjai tikrai neturėtų nusivilti šia ekranizacija. Nors pripažinsiu kaip ir daugumai, man taip pat, filmas į galą pradėjo darytis nuobodokas, tačiau gale vėl viskas pasitaisė. Nors daugeliui (pagal perskaitytus atsiliepimus) nepatiko filmo pabaiga, bet mano nuomone pabaiga yra puiki, ji tiesiog sutrikdė mane ir privertė permąstyti visą filmą. Kas, Kaip ir Kodėl įvyko? Ištikrųjų siužete liko labai daug paslapčių ir filmas palieka žiūrovus patiems aiškintis ir pildyti paliktas spragas.
Filmas dar galėjo būti šiek tiek nušlifuotas ir galbūt apkarpytas, tačiau tai tikrai, turbūt geriausias šių metų filmas. No Country for Old Men tikrai puikus filmas ir galėčiau jį pažiūrėti vėl – bet kada.

Mano Įvertinimas – 8.5 

Kita Info: 

Režisavo: Joel Coen, Ethan Coen

Prodiusavo: Joel Coen, Ethan Coen, Scott Rudin

Operatorius: Roger Deakins

Scenarijaus Autoriai: Joel Coen, Ethan Coen

Pagal Novelę: No Country for Old Men – Cormac McCarthy

Vaidino: Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Javier Bardem, Kelly Macdonald, Woody Harrelson

Platintojas: Miramax Films, Paramount Vantage

Premjera: Lapkričio 9, 2007

Trukmė: 122 min.

Biudžetas: $25milijonai

 Traileris: 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i1TqPm_ticY[/youtube]

Comments are closed.